Hoppa till innehåll

Michael Fogelbergs resa

Michael Fogelberg är född och uppvuxen i Sverige men flyttar till USA för att studera. Där går han på Seattle University och kommer ut med en Bachelors i Finance och International business. Efter detta flyttar Michael sommaren 1992 till Bryssel, Belgien. Och det är där hela entreprenörsresan tar fart.

Under samma höst börjar Michael utreda möjligheterna att starta ett self storage företag i Belgien. Och redan ett år senare börjar förhandlingarna med det Amerikanska self storage bolaget Shurgard. Detta handlar om att etablera ett joint venture för att starta self storage i Europa. 

Några år senare öppnar Shurgard tre anläggningar i Bryssel för att sedan expandera till Paris, London och Stockholm. Michael flyttar då också till Stockholm och blir ansvarig för uppbyggnaden i Skandinavien. År 2001 etablerar Michael Shurgard på den danska marknaden och snart därpå vidare ut i Europa. Idag är Shurgard det största self storage bolaget i Europa med nära 250 anläggningar och en omsättning på över 27 miljoner Euro.

Egna satsningar

Under 2005 lämnar Michael Fogelberg Shurgard och jobbar då aktivt som investerare i mindre bolag. Men 2006 flyttar han tillbaka till Sverige och grundar self storage bolaget SelStor AB. Och under några år har Michael lyckats bygga 10 anläggningar i Stockholms området.

Hösten 2014 grundar Michael bolaget 24Storage AB vilket är ett högteknoligist lagringsföretag med en affärsidé baserat på två globala makrotrender, urbanisering och digitalisering. 

Idag läggar Michael all sin fokus på det hans nya satsning. European Self Storage lägger stor vikt i ny teknologi och digitala system för att ligga ett steg före sina konkurrenter. 

Andra Uppdrag

Förutom att vara en framgångsrik företagare har Michael även varit en av ledamöterna, ordförande och vice ordförande i FEDESSA (Federation of European Self Storage Association) mellan 2004 och 2020. Michael var också ordförande för branschföreningen SSA Sweden mellan 2006 och 2021.

Michael Fogelberg serieentreprenör